Hoe help ik je vermageren?


 

Vermageren is niet gemakkelijk. Je voedingspatroon is een onbewuste gewoonte en een gewoonte veranderen is niet vanzelfsprekend. Iedereen heeft een andere smaak en andere behoeften: de ene houdt van zoet, de ander van hartig, grote porties of net de hele dag door snoepen, je de hele dag uithongeren en jezelf in de avond overeten, je kookt niet graag...

 

Het is duidelijk: vermageren en voeding is iets heel persoonlijk. Daarom luister ik graag naar jouw verhaal en jouw noden. Ik verbied of verplicht je niets, maar samen gaan we op zoek naar een nieuw voedingspatroon dat bij je past en waarmee je kan vermageren en vooral je nieuwe gewicht ook blijft behouden.

 

Ik sta achter een dieet dat niet te streng is, om het jojo-effect te vermijden. Ik noem het dan ook geen dieet, maar een nieuwe en gezonde levensstijl. Een dieet is tijdelijk en streng. Een nieuw en gezond voedingspatroon garandeert je een gezonder gewicht en gezondere gewoonten op lange termijn.

 

Er komen verschillende thema's aan bod afhankelijk van jouw behoefte: gezonde voeding, portiegroottes, calorieën inschatten, etiketten lezen, recepten, kooktechnieken...

 

Elke consultatie word je -indien je wilt-  gewogen en je BMI, vet- en spierpercentage wordt berekend.  

Verloop vermageringsconsultaties

 

De eerste consultatie duurt een uur. Ik neem de tijd om te luisteren naar je verhaal. Na deze consultatie krijg je ook concrete tips mee.

 

Tijdens de tweede consultatie, wordt het advies uitgebreid uitgelegd en meegegeven. Het is een interactief gesprek waarbij ik ook jouw mening vraag. De consultatie duurt ongeveer 45minuten tot één uur. 

 

De opvolgconsultaties duren ongeveer 25minuten. Ik ga na wat de struikelblokken zijn en hoe ik je best verder kan helpen en motiveren. Elke week krijg je informatie en recepten mee.